nieuws

Vrouw opgelicht via fictieve liefde

Rechtbank Zwolle
Rechtbank Zwolle
Een vrouw uit Deventer is het slachtoffer geworden van een bijzondere oplichting door een plaatsgenote. Dat zegt de officier van justitie in Zwolle, die een jaar celstraf waarvan 320 dagen voorwaardelijk eiste tegen de oplichtster.
Het slachtoffer ontmoette in 2010 een overblijfmoeder op de basisschool waar ze werkte. De vrouw begon toen sms-jes te ontvangen van een zekere Remco, die in de gevangenis zat en de vriend zou zijn van de overblijfmoeder. Uiteindelijk werd de vrouw verliefd op deze Remco. Ze verliet, zonder Remco ooit ontmoet te hebben, haar man en kinderen. Daarna trok ze in bij de overblijfmoeder en maakte uiteindelijk ruim 23.000 euro over op haar bankrekening. Het geld zou bestemd zijn om 'Remco' te ondersteunen bij zijn verblijf in de gevangenis.

Seks met de overblijfmoeder

Gedurende een periode van 10 maanden zag de Deventerse haar liefde Remco nooit, maar had wel veel sms-contact. Via het sms-verkeer werd ze zelfs overgehaald om seks te hebben met de overblijfmoeder. Dat gebeurde omdat de Deventerse van Remco hoorde dat hij de bijzondere gave had om zich te verplaatsten in het lichaam van de overblijfmoeder. Toen het slachtoffer uiteindelijk argwaan kreeg en verhuisde, zou ze zijn gestalkt door de overblijfmoeder, die ook haar auto zou hebben vernield.

"Remco is een verzinsel"

Onderzoek van de politie naar Remco leverde niets op, de man bestaat niet. Volgens de officier van justitie komt dat omdat Remco een verzinsel is van de overblijfmoeder. Die verzon niet alleen Remco, maar ook een complete familie, inclusief overleden broer, en dat allemaal maar met één doel, het oplichten van de Deventerse. De overblijfmoeder ontkent, maar de officier van justitie denkt genoeg bewijs gevonden te hebben. Zo zouden alle sms-jes verzonden zijn via een telefoonmast vlakbij de woning van de overblijfmoeder.

Voorwaardelijke celstraf en contactverbod

De grotendeels voorwaardelijke celstraf, met een proeftijd van drie jaar, moet ervoor zorgen dat de overblijfmoeder intensief behandeld wordt, aldus de officier van justitie. Ook eiste het Openbaar Ministerie een contact- en omgevingsverbod tegen de vrouw, omdat het slachtoffer de vrouw nog regelmatig tegenkomt. De rechtbank doet over 2 weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.