nieuws

Verdeeldheid in Deventer over ex-veelplegers

In de Deventer Van Heemstralaan is onder bewoners grote verdeeldheid ontstaan over de komst van vijf voormalige veelplegers naar de straat.
De Stichting Straal wil dat vijf mannen vanuit twee woningen in de straat op een goede manier terugkeren in de maatschappij. Maar een aantal omwonenden is bang dat de komst van de voormalige veelplegers voor overlast zal zorgen. Zij willen vooral rust, nadat eerdere bewoners van de twee panden ook al voor veel overlast en ergernis zorgden. Toen ging het onder meer om moeilijk opvoedbare kinderen, aldus de omwonenden.

Tweede kans

Andere buurtbewoners vinden dat de ex-veelplegers een tweede kans moeten krijgen. Zij denken dat de komst van de groep mannen ook goed voor de buurt kan zijn. Daarbij wordt gedacht aan het verder opknappen van de wijk met behulp van de nieuwkomers. Stichting Straal onderschrijft dat laatste idee. Volgens projectleider Bossenbroek gaat het om mannen die goed gemotiveerd zijn om op het rechte pad te blijven. Dat hebben zij in de laatste anderhalf jaar bewezen.

Uitgebreid informeren

De projectleider wil de bewoners van de Van Heemstralaan en omliggende straten zo snel mogelijk uitgebreid informeren over de komst van de ex-veelplegers. Bij veel mensen in de buurt is al irritatie ontstaan, omdat ze niet precies weten wat er nu met de leegstaande panden gaat gebeuren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.