nieuws

FC Twente na verlenging naar groepsfase EL

FC Twente heeft zich donderdagavond met pijn en moeite geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. In De Grolsch Veste won de ploeg na verlenging met 4-1 van Bursaspor. Fer werd de grote man door de beslissende treffer te maken.
FC Twente was op zoek naar een vroeg doelpunt en kreeg dat na 26 minuten toen Fer een strafschop achter Carson schoot. In de laatste minuut van de blessuretijd van de eerste helft kwamen de Turken echter uit het niets op 1-1 door Pinto, hij kon geheel vrijstaand inschieten. Twente moest na rust dus twee keer scoren en deed dat. Na een uur spelen schoof eerst Schilder de 2-1 binnen en een minuut later was het al 3-1 door de net ingevallen Gutiérrez. Castaignos was daarna twee keer dicht bij de belangrijke vierde treffer, maar faalde twee keer van dichtbij en dus werd het verlengen in Enschede.
In de verlenging was Fer dicht bij een treffer, maar zijn inzet eindigde op de onderkant van de lat. Ook Gutiérrez was dichtbij, maar schoot net naast en even later hard op de paal. Vier minuten voor het einde was het na een reeks kansen eindelijk raak. Fer schoot Twente met een verwoestend schot naar de groepsfase.
De loting van de groepsfase van de Europa League is vrijdagmiddag.

FC Twente - Bursaspor 4-1

1-0 Fer (26/strafschop)
1-1 Pinto (45+4)
2-1 Schilder (61)
3-1 Gutiérrez (62)
4-1 Fer (116)
Arbiter: Rizzoli (Ita)
Geel: Brama, Erdogan, Öztürk, Fer, Castaignos, Carson, Cagiran
Rood: Chretien (89/2x geel)
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Schilder, Janssen (Gutiérrez/60), Brama, Fer, Tadic, Bulykin (Verhoek/59), Castaignos (Landzaat/119).
Bursaspor: Carson, Sestak, Öztürk, Erdogan, Wederson, Cagrian, N'Diaye (Kocak/82), Chretien, Batalla (Kiraz/110), Ipek (Aslantas/40), Pinto.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.