nieuws

Zwolse pooier Lino P. voor de rechter

Voor de rechtbank in Amsterdam begint vandaag de rechtszaak tegen Lino P. De Zwolse pooier staat terecht voor onder meer zware mishandeling, mensenhandel en verkrachting.
De man werd vorig jaar mei opgepakt na een inval in de Zwolse seksclubs Touché en De Roos. Sindsdien zit hij vast in de penitentiaire inrichting in Haarlem. Lino zelf zegt onschuldig te zijn, hij zou er zijn 'ingeluisd'. Maar het Openbaar Ministerie stelt dat P. een soort bedrijfsleider was van de twee Zwolse seksclubs die hij 'met straffe hand' regeerde.

Mishandeling, uitbuiting en verkrachting

Hij zou meisjes hebben gedwongen tot prostitutie, mishandeld, uitgebuit en verkracht. Een aantal van de vrouwen woonde bij P. in Arnhem. De verdachte zou ze dagelijks van en naar hun werkplek in Zwolle hebben gebracht.

Aantal slachtoffers onduidelijk

Hoeveel slachtoffers de Zwolse pooier in totaal heeft gemaakt, is onduidelijk. In de rechtszaak worden vijf zaken behandeld, maar volgens hulporganisaties durven veel slachtoffers van mensenhandel geen aangifte te doen. Ook de slachtoffers van Lino P. geven aan nog altijd bang te zijn voor hun voormalige pooier. Vanuit de gevangenis bedreigt hij ze nog steeds.
De rechtbank heeft in totaal drie dagen uitgetrokken voor de zitting.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.