FC Twente hoopt dat fans afzien van compensatie gemiste duels: "Anders grote gevolgen"

FC Twente hoopt een bedrag van bijna 3 miljoen euro kwijt te kunnen schelden door haar fans te vragen af te zien van de compensatie van de wedstrijden die dit seizoen niet bezocht konden en kunnen worden. Dat heeft financieel directeur Martijn Hoogstoevenbeld woensdagavond laten weten tijdens de online nieuwjaarsreceptie.

Het miljoenenbedrag hangt als een molensteen om de nek van de Enschedese club, die net als de complete voetballerij hard geraakt wordt door de coronacrisis. "Hoe spijtig het ook is, we moeten opnieuw een beroep doen op onze fans", zegt Hoogstoevenbeld.

Lege Grolsch Veste

Bij FC Twente gaat men er dan ook niet meer vanuit dat er dit seizoen nog fans welkom zijn in De Grolsch Veste. De financiële man hoopt dan ook dat de supporters nog één keer over het hart strijken. "Anders heeft dit grote gevolgen voor onze liquiditeit", aldus Hoogstoevenbeld.

Aan het einde van het vorige seizoen koos 90 procent van de fans ervoor af te zien van compensatie. Destijds ging het echter enkel om de laatste drie thuisduels.

Meer over dit onderwerp:
FC TWENTE BETAALD VOETBAL
Deel dit artikel: