Nieuws

Kavels bedrijventerreinen Almelo gaan als warme broodjes over de toonbank

Almelo doet het economisch goed: de meeste bedrijventerreinen lopen vol.. Het XL Businesspark ten zuiden van Almelo is al zo goed als vol en dat is zo'n 4 jaar eerder dan gepland.
Bedrijfsmakelaar Barry Seelen neemt ons mee door Almelo. "Bedrijven die groter wilden groeien, zijn naar het XL Businesspark gekomen. Dat zijn de bedrijven die op andere plekken in de stad uit hun jasje groeiden, maar er komen ook veel bedrijven naar Almelo vanwege de goede bereikbaarheid."
Grote bedrijven als schoenenfabrikant Timberland, transportbedrijf Bolk en Madison, gespecialiseerd in tuinkussens, hebben zich er al gevestigd, omdat het XL Businesspark aan de A35 ligt en naast het Twentekanaal. Seelen: "Goede bereikbaarheid dus voor werknemers en voor goederen. Je bent zo in Duitsland en ook Rotterdam is prima te doen."
Hoger opgeleid personeel is niet alleen goed voor het imago van Almelo
Barry Seelen, bedrijfsmakelaar
Ook bedrijvenpark Twente aan de noordkant van Almelo zit vol en er wordt hard gewerkt om meer kavels rondom Almelo beschikbaar te krijgen. "Het zijn nog net geen zoete broodjes hoe snel het gaat, maar er is vraag naar meer."
Al met al ziet Seelen de toekomst van Almelo positief tegemoet: "Veel technische bedrijven komen naar Almelo en dus is de vraag naar technisch personeel groot. Het zou mooi zijn als die mensen ook in de stad komen wonen. Het is hoger opgeleid personeel en dat is niet alleen goed voor het imago van de stad."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.