Nieuws

Leerlingen bezoeken gedenkhoekje omgekomen Lotte (14) uit Almelo

Het Zone.college heeft een gedenkhoekje ingericht voor de overleden scholier Lotte.
Het Zone.college heeft een gedenkhoekje ingericht voor de overleden scholier Lotte. © Familie Lotte
Het Zone.college in Almelo, de school van de overleden leerling Lotte (14), heeft een gedenkhoekje ingericht voor de overleden tiener. Ondanks corona komen leerlingen naar school om er een groet te brengen aan hun medescholier en het rouwregister te tekenen. De school is nog in overleg met de ouders hoe een dezer dagen mogelijk ook een 'fysieke bijeenkomst' kan worden georganiseerd.
De school heeft een speciaal hoekje voor Lotte ingericht. Behalve dat hier een register ligt, waarin scholieren een persoonlijke boodschap kunnen schrijven, staat er ook een foto van Lotte.
Volgens Marije Bruning, woordvoerster van de school, maken leerlingen van de school dankbaar gebruik van deze mogelijkheid. "Vanwege corona worden de lessen momenteel online gegeven, maar de gebouwen zijn wel gewoon open. Met een mondkapje op kunnen leerlingen snel even in- en uitlopen."

In overleg met ouders

De school wil bovendien graag een bijeenkomst houden voor de leerlingen om Lotte te herdenken. Om dit onder coronaproof omstandigheden te kunnen laten plaatshebben, is er overleg met de GGD. "En uiteraard betrekken we hierin ook de ouders. Het gaat er vooral om wat zij willen", aldus woordvoerster Bruning.

Vader en twee zonen verdacht

Het lichaam van de 14-jarige Lotte werd afgelopen weekeinde gevonden bij industrieterrein Het Wendelgoor, op een afgelegen plek aan de rand van Almelo. In deze zaak worden een vader uit Almelo en zijn twee minderjarige zonen vastgehouden. In de loop van vandaag wordt duidelijk of het voorarrest van het drietal wordt verlengd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.