Nieuws

Wethouder Bart Jaspers Faijer van gemeente Ommen opnieuw genomineerd voor beste bestuurder

Bart Jaspers Faijer
Bart Jaspers Faijer © RTV Oost
Wethouder Bart Jaspers Faijer van de gemeente Ommen is genomineerd voor beste bestuurder van Nederland in de categorie kleine gemeenten. Als beste provinciale bestuurder van het jaar is namens Overijssel gedeputeerde Roy de Witte voorgedragen.
Voor Jaspers Faijer, die lid is van de ChristenUnie, is het al de tweede maal dat hij een nominatie voor beste bestuurder verdient. Hij is eerder bestuurder in de gemeente Staphorst geweest. De wethouder woont nog steeds in Rouveen.

Nog stemmen nodig

Kennelijk staat hij er goed op bij zijn collega-bestuurders, die hem wederom naar voren hebben geschoven als beste lokale bestuurder van Overijssel. Om ditmaal ook landelijk als beste bestuurder te worden gekozen heeft hij nog wel meer stemmen dan alleen uit Overijssel nodig. "Die stemmen ga ik niet persoonlijk werven, daar ben ik niet het type voor. Maar ik hoop wel dat Overijssel nu gaat winnen in deze beste bestuurdersverkiezing", zegt hij met een knipoog.
Hij noemt de hernieuwde nominatie wel 'een hele persoonlijke eer'. "Het is de bevestiging dat het werken als wethouder mij goed ligt en het ook graag doe."

Sterke eigenschappen

De jury prijst 'analytisch en een goed verbinder' als sterke eigenschappen van de bestuurder uit Ommen die de portefeuille sociaal domein vervult. Zelf neemt Jaspers Faijer de voormalige burgmeester van Zwolle Henk-Jan Meijer als voorbeeld. "'Die heeft altijd gezegd dat je je ondanks 19 jaar bestuurservaring steeds opnieuw moet uitvinden als bestuurder. Het gaat daarbij om jezelf, maar vooral ook dat je het goed doet voor de mensen en dat moet je centraal stellen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.