Wat vind jij: Moet de noodopvang ook beschikbaar worden gemaakt voor kinderen van ouders met niet-essentiële beroepen?

Voor kinderen van ouders met essentiële beroepen wordt er tijdens de lockdown noodopvang aangeboden. Zo kunnen hun ouders gewoon naar hun werk en hoeven ze zich niet in bochten te wringen. Ook ouders met niet-essentiële beroepen doen steeds vaker een poging om hun kinderen naar de noodopvang te krijgen. Vind jij dat dat mogelijk moet zijn?

Sinds eind december vorig jaar zijn de deuren van scholen gesloten. Kinderen van ouders met essentiële beroepen kunnen wel naar school. Ze gaan dan naar een zogenoemde noodopvang.

Op scholen merken ze dat het drukker wordt in de noodopvang. Dertig tot vijftig procent van de leerlingen van een openbare school in Enschede maakt gebruik van de voorziening. Het valt op deze locatie op dat het nu een stuk drukker is dan tijdens de eerste lockdown, vorig voorjaar.

Essentiële beroepen

Officieel mogen alleen kinderen van ouders met een essentieel beroep gebruik maken van de noodvoorziening. Uiteraard staan de zorgberoepen op de lijst. Maar ook leraren, treinmachinisten, journalisten, brandweermannen en vrachtwagenchauffeurs hebben een cruciaal beroep.

Toch zijn er ook mensen in niet-essentiële beroepen die problemen ondervinden met de opvang van hun kinderen. Bijvoorbeeld omdat hun baas van ze verlangt dat ze naar het werk komen.

Wat vind jij? Moet de noodopvang ook beschikbaar worden voor kinderen van ouders met niet-essentiële beroepen? Of moet er gewoon één lijn getrokken worden? Stem en reageer: hieronder of op Facebook.

Lukt het stemmen niet? Klik dan hier.

Meer over dit onderwerp:
WAT VIND JIJ
Deel dit artikel:

Reageren