nieuws

Tweede verdachte moord Diphoorn op vrije voeten

Jan Diphoorn
Jan Diphoorn
De 26-jarige man uit Goor die afgelopen dinsdag werd aangehouden in verband met de moord op Jan Diphoorn is weer vrijgelaten. Dat laat de politie weten.
Volgens een woordvoerder zijn er niet genoeg ernstige bezwaren om hem langer vast te houden. Wel blijft hij verdachte in de zaak. Het onderzoek naar de dood van Jan Diphoorn is nog in volle gang. De Hengeloër werd augustus vorig jaar gevonden in het Twentekanaal bij Ambt-Delden en bleek door een misdrijf om het leven gebracht te zijn. In juli werd een 28-jarige man uit Hengelo opgepakt in verband met de moord. Deze verdachte zit nog wel vast. Volgens bronnen rond deze verdachte is de man in zijn jeugd misbruikt door Diphoorn. In die tijd woonden beide nog in de Goorse wijk Tuindorp.
Diphoorn vergreep zich daar aan meerdere minderjarige jongens en werd daar ook voor veroordeeld. Het misbruik van de 28-jarige verdachte zou een motief zijn voor de moord. Of de 26-jarige verdachte, die inmiddels weer op vrije voeten is, ook misbruikt is door Diphoorn is niet bekend.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.