nieuws

Hegeman zoekt werk voor 40 mensen

Hegeman zoekt werk voor 40 mensen
Hegeman zoekt werk voor 40 mensen
Bouwbedrijf Hegeman in Nijverdal probeert ander werk te vinden voor de ruim veertig mensen die het moet ontslaan. Volgens FNV Bouw is Hegeman daarover in gesprek met een ander bedrijf. Die zou een jaar lang werk hebben toegezegd, maar een akkoord is er nog niet.
Hegeman maakte begin deze week bekend dat ze geen werk meer heeft voor 40 van de 230 medewerkers. Het bouwbedrijf heeft een sociaal plan opgesteld, maar dat is volgens de vakbond veel te mager om mee akkoord te gaan.  De bond kan alleen instemmen met een sociaal plan als dat voldoet aan een aantal richtlijnen. Het plan van Hegeman voldoet daar bij lange na niet aan. Volgens de bond levert Hegeman wel een maximale inspanning om de 40 mensen aan ander werk te helpen.
Doordat de vakbond het plan niet ondertekent, kunnen werknemers voor wie ontslag dreigt, nog naar de rechter om een betere regeling af te dwingen. De bond verwacht echter dat de meeste personeelsleden akkoord gaan. Zij zijn erg loyaal aan Hegeman die altijd een goede werkgever voor ze is geweest. Het bedrijf heeft de vakbonden toegezegd het sociaal plan te blijven hanteren ook als de vakbond het niet ondertekent. Donderdag wordt het personeel door de bonden geïnformeerd.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.