Nieuws

Eindelijk: het sneeuwt in Overijssel!

Morgen gaat het sneeuwen!
Morgen gaat het sneeuwen! © Archief RTV Oost
Sommige winterliefhebbers kijken er al vanaf begin december naar uit, maar vandaag lijkt het dan eindelijk zover: het sneeuwt in Overijssel! En... er wordt komend weekend nog meer sneeuw verwacht.
Verschillende Overijsselaars posten foto's van de sneeuw op social media. Eerlijk is eerlijk, hoge verwachtingen van de sneeuwval vandaag moeten we niet hebben, maar de echte winterliefhebbers zijn er toch blij mee.

'Echte' sneeuw

Met een echte sneeuwbui lijken we pas morgenavond rekening te moeten houden, zegt RTV Oost-weerman Martin Bosch. Die sneeuwpret is wel van korte duur. "Gezien de temperatuur is er kans dat het eventjes blijft liggen", legt de weerman uit. "Met de nadruk op eventjes, want zondag is het, met de kennis van nu, allemaal weer verleden tijd en gaat het regenen."
Het KNMI heeft vanwege die bui code geel afgekondigd vanaf morgenavond zes uur tot zondagmorgen negen uur. Volgens het weerinstituut bestaat de kans op gladheid op plekken waar nog sneeuwresten liggen. Geadviseerd wordt het rijgedrag aan te passen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.