Nieuws

Appartement in Deventer verwoest door uitslaande brand

Een appartement in Deventer is in vlammen opgegaan nadat er vannacht brand in de woonkamer was uitgebroken. Meerdere brandweerwagens kwamen naar de plek toe om het vuur te blussen. Er raakte niemand gewond, maar enkele bewoners van het appartementencomplex kunnen vannacht niet thuis slapen vanwege brandschade.
Rond één uur vannacht kreeg de brandweer een melding van een brand in een appartement aan de Stalpeart van der Wielenstraat. Omdat de brand uitslaand was, kwamen brandweerkorpsen uit Deventer, Diepenveen en Twello hulp verlenen. Met twee bluswagens, een hoogwerker en een extra waterwagen werd het vuur bestreden.
De bewoonster van het appartement wist zichzelf op tijd in veiligheid te brengen. Ze is door ambulancepersoneel nagekeken omdat ze rook had ingeademd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ook alle andere bewoners van het complex bleven ongedeerd.
Woning in Deventer door brand verwoest
Woning in Deventer door brand verwoest © News United / Rens Hulman

Niet naar huis

De woning waar de brand uitbrak, is verwoest en de komende tijd onbewoonbaar. Het appartement erboven heeft forse rookschade opgelopen en in de twee ondergelegen huizen is sprake van rook- en waterschade. De bewoners van die woningen konden vannacht niet thuis slapen. Voor hen werd opvang geregeld.
Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.