Nieuws

Opnieuw elektrische bus plotseling stilgevallen tijdens rit in Deventer

Opnieuw RRReis-bus plotseling stilgevallen in Deventer
Opnieuw RRReis-bus plotseling stilgevallen in Deventer © Rens Hulman
Opnieuw is vanavond in Deventer een gloednieuwe elektrische bus van Keolis plotseling stilgevallen. De bus reed volgens de dienstregeling over de Siemelinksweg, toen de accu ineens van 65 procent terugging naar nul en de RRReis-bus midden op de weg kwam stil te staan. Er zaten geen passagiers in deze bus.
De chauffeur heeft na een tijd stilstaan geprobeerd de bus weer in beweging te krijgen en dat lukte, even. Een stuk verderop, onderweg naar de remise, viel de bus op de Zweedsestraat weer stil. Hortend en stotend met een praktisch lege accu heeft de bus na enige tijd alsnog de stalling bereikt. Deze week vielen in Deventer drie nieuwe elektrische bussen stil.

Geregeld vallen bussen stil

De nieuwe elektrische bussen kampen met de nodige kinderziektes. Sinds ze eind vorig jaar in gebruik werden genomen, vallen geregeld bussen stil. Er zouden er inmiddels tientallen bussen zijn stilgevallen. Keolis wil niet op aantallen ingaan, maar liet eerder deze week weten dat er hard aan wordt gewerkt om de problemen op te lossen. Naast het stilvallen van bussen, zijn er ook problemen met de verwarming en softwarematige problemen.
Vervoersbedrijf Keolis heeft met de start van de nieuwe dienstregeling 250 gloednieuwe elektrische bussen van Chinese makelij geïntroduceerd. De bussen rijden in delen van Overijssel en Gelderland. In Overijssel rijden de bussen in de regio IJssel-Vecht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.