Politie plaatst speciale tekstwagen met getuigenoproep in 'zaak Lotte'

De politie heeft vandaag een speciale tekstwagen neergezet in de buurt van de plek waar vorige week het lichaam is gevonden van de 14-jarige Lotte uit Almelo. Het is exact een week geleden dat de Almelose tiener op deze afgelegen locatie door een misdrijf om het leven kwam.

De speciale tekstwagen werd gisteren al neergezet, waarna vanochtend de led-verlichting werd ingeschakeld. De wagen staat bij industrieterrein Het Wendelgoor aan de rand van Almelo. Op deze afgelegen locatie werd vorige week zondag het lichaam van Lotte gevonden in het water van een twee meter brede sloot.

De hoop van het rechercheteam, dat de zaak onderzoekt, is nu gevestigd op voorbijgangers die exact een week geleden ook op deze plek zijn geweest en mogelijk iets hebben gezien.

Tekst gaat verder onder foto

Het rechercheteam dat het misdrijf rond Lotte (14) onderzoekt, heeft een speciale tekstwagen met een getuigenoproep geplaatst. (Foto: News United / Bert Kamp)
Het rechercheteam dat het misdrijf rond Lotte (14) onderzoekt, heeft een speciale tekstwagen met een getuigenoproep geplaatst. (Foto: News United / Bert Kamp)

Melden

Een ieder die een week geleden op deze locatie is geweest, wordt dringend verzocht zich te melden, aldus Chantal Westerhoff, woordvoerster van het rechecheteam. De geringste informatie kan in grootschalige onderzoeken naar misdrijven soms al een belangrijke rol spelen.

Vader en zonen vast

In deze zaak worden een vader en zijn twee minderjarige zonen van 15 en 17 jaar vastgehouden. Afgelopen donderdag werd hun voorarrest met veertien dagen verlengd.

Beide zonen worden verdacht van 'betrokkenheid bij het overlijden van Lotte', zoals persrechter Liesbeth Venekatte van de rechtbank Overijssel het formuleert. De vader wordt vooral vastgehouden voor nader onderzoek. Onder meer om de man de komende tijd te kunnen verhoren.

Kaarsje voor Lotte

Omdat een stille tocht vanwege de coronamaatregelen momenteel logistiek niet mogelijk is, werd er gisteren een oproep via de sociale media verspreid onder Almeloërs om een kaarsje op te steken. Ter nagedachtenis aan Lotte en om de getroffen familie een hart onder de riem te steken. Daar werd massaal gehoor aan gegeven.

Meer over dit onderwerp:
ALMELO REGIO ALMELO ZAAK LOTTE
Deel dit artikel: