Nieuws

Collega's helpen gezin van door brand verwoeste boerderij in Zuna 'uit de brand'

Ongeveer twee weken geleden, sloeg het noodlot toe voor Willard Pluimers en zijn gezin. Hun woonboerderij in Zuna werd grotendeels verwoest door brand. Dit weekend werd de familie verrast door collega's: ze plaatsten een woonunit waar het gezin de komende tijd kan wonen.
De brand ontstond in de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 januari. Het gezin en hun huisdieren bleven ongedeerd, maar het woongedeelte van de boerderij werd grotendeels verwoest. De familie week noodgedwongen uit naar een camping in de buurt.
Dit is er over van de boerderij in Zuna
Dit is er over van de boerderij in Zuna © RTV Oost

Hulp

Willard en zijn vrouw zijn eigenaar van kraanbedrijf Pluimers. De werknemers van het bedrijf besloten de familie een handje te helpen door een woonunit te plaatsen. De vrachtwagens om het tijdelijke onderkomen te vervoeren, werden door transportbedrijf Pultrum uit Rijssen beschikbaar gesteld.
"Willard staat altijd voor ons klaar, dus wij willen iets terug doen. Dit kunnen we doen als collega's zijnde en daarom staan we hier", vertelt werknemer Edwin van der Belt. "We helpen onze werkgever uit de brand", grappen hij en z'n collega's.

Sprakeloos

Willard en zijn gezin zijn blij met de hulp die ze krijgen. Hun tijdelijke onderkomen wordt binnen één dag opgebouwd door de collega's. "Als je ziet hoe behulpzaam iedereen is, dat doet wel wat met je", vertelt Willard.
Aankomende week wordt de boerderij, die ongeveer tien maanden terug was verbouwd, gesloopt. Willard ziet het ondanks alles positief in. "Het afbranden hebben we alweer achter ons gelaten. Het is gebeurd en we moeten verder. Over driekwart jaar staat er hopelijk weer wat moois en daar gaan we voor. "

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.