Sport

Landstede Hammers revancheert zich met eerste zege van het seizoen

Landstede Hammers heeft zich gerevancheerd voor de nederlaag die het vorige week leed bij de opening van het basketbalseizoen. Vanmiddag was de ploeg uit Zwolle te sterk voor Yoast United: 74-106.
In het Gelderse Bemmel, de standplaats van de nieuwkomer in de Dutch Basketball League, nam Landstede vanaf het begin het heft in handen en dat resulteerde in een voorsprong van negen punten (15-24) na het eerste kwart.
Bij de rust was het krachtsverschil pas echt goed duidelijk, want Landstede breidde het gat uit naar 24 punten (30-54). De zege kwam geen moment meer in gevaar en uiteindelijk werden er meer dan 100 punten gescoord: 74-106.
Voor Landstede waren het de eerste punten van het seizoen, nadat vorige week werd verloren van Donar. Het team van coach Herman van den Belt staat nu zesde. Komende donderdag speelt Landstede de eerste thuiswedstrijd. Heroes uit Den Bosch is dan de tegenstander.