Nieuws

Wat vind jij: Moet iedere boer die met z'n bedrijf wil stoppen gratis begeleiding krijgen?

Wat vind jij: moet iedere boer die met z'n bedrijf wil stoppen gratis begeleiding krijgen?
Wat vind jij: moet iedere boer die met z'n bedrijf wil stoppen gratis begeleiding krijgen? © Getty Images / Jevtic
De opkoopregeling voor boerenbedrijven in Overijssel gaat maandag van start. Veehouders die het wel zien zitten om te stoppen met hun bedrijf kunnen zich aanmelden voor de regeling. Daarom zet de provincie erfcoaches in. Zij kunnen boeren die overwegen te stoppen daarbij begeleiden.
Melkveehouder Huub Nollen uit Albergen stopte vorig jaar met zijn bedrijf vanwege financiële problemen. Een erfcoach begeleidde hem en hielp Huub zijn toekomst weer kleur te geven.
De ex-melkveehouder merkt dat er nog altijd een taboe rust op het stoppen met een boerenbedrijf. Dat terwijl veel ondernemers moeite hebben met het hoofd boven water te houden. Financieel gezien, maar ook wat betreft opvolging. Afgelopen week werd duidelijk dat meer dan de helft van de Overijsselse boeren geen opvolger heeft.

De erfcoach heeft Huub in ieder geval goed geholpen. Vind jij dat iedere boer die overweegt te stoppen gratis begeleiding vanuit de provincie moet krijgen? Of is dat oneerlijk en hoort dan iedere ondernemer deze hulp te krijgen? Laat het weten door te stemmen op onze stelling en discussieer mee in de reacties, hier of op Facebook.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.