Nieuws

Mindervalide Gea moest jaar geleden haar driewieler inleveren: 'Heb het hele jaar binnen gezeten'

Mindervalide Gea moest jaar geleden haar driewieler inleveren: 'Heb het hele jaar binnen gezeten'
Mindervalide Gea moest jaar geleden haar driewieler inleveren: 'Heb het hele jaar binnen gezeten' © RTV Oost / Nout Peper
Ruim een jaar geleden veranderde het leven van Gea ingrijpend. De driewieler, waar ze afhankelijk van is, moest ze inleveren. Ze vreesde definitief in een soort lockdown te belanden, met amper sociaal contact en bewegingsvrijheid. We gingen bij de Hengelose langs, die opvallend vrolijk was.
Hoe gaat het nu met Gea?
Het verhaal van Gea’s driewieler begon toen ze van Arnhem naar Hengelo verhuisde. Hiermee werd de gemeente Hengelo de nieuwe eigenaar van de fiets.
Gea betrok een kamer in de binnenstad, waar ze haar driewieler niet droog kon stallen. En dat zat de gemeente niet lekker; de driewieler zou kunnen beschadigen. Gea moest haar fiets inleveren.
Zo werd Gea afhankelijk van haar begeleider Niek Straatman van Laverio. De jonge zorgondernemer ging voor haar naar de voedselbank en bracht haar naar afspraken.
Inmiddels is Gea verhuisd naar een appartement in Hengelo. Op de gang is in principe ruimte zat voor een nieuwe driewieler of scootmobiel. Betekent dit dat ze haar driewieler ‘gewoon’ weer terugkrijgt? Kijk de video.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.