Nieuws

Britse variant coronavirus vastgesteld in Twente

De Britse variant van het coronavirus is vastgesteld in Twente. Dat meldt de GGD Twente vanmiddag. De gezondheidsdienst zegt zich 'grote zorgen te maken'.
Vorige week sprak de GGD Twente de verwachting uit dat de Britse variant van het coronavirus al door Twente woekert. Die voorspelling is nu werkelijkheid geworden.
"We wisten dat het een kwestie van tijd was dat de Britse coronavariant ook in Twente werd vastgesteld", zegt Samantha Dinsbach, directeur publieke gezondheid bij GGD Twente.

Veel besmettelijker

De Britse variant is veertig tot zeventig procent besmettelijker dan het 'normale' coronavirus.
"De hogere besmettelijkheid baart ons grote zorgen. Positief is dat de cijfers aan het dalen zijn, maar nog niet hard genoeg om de zorg op adem te laten komen. Alleen samen zorgen we dat het virus niet verder verspreidt. Het is alle hens aan dek", aldus Dinsbach.
De GGD in Twente stuurt wekelijks 25 willekeurige monsters van positieve coronauitslagen op voor nader onderzoek. Bij een van die monsters is dus de Britse variant van het coronavirus vastgesteld. "Omdat het om vijfentwintig monsters gaat, gaan wij er vanuit dat het virus al behoorlijk voet aan wal heeft gezet in Twente", aldus Dinsbach.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.