nieuws

Tonnen schadevergoeding geëist van Lino P.

Drie slachtoffers eisen in totaal meer dan drie ton schadevergoeding van de Arnhemse pooier Lino P. die een sekshuis exploiteerde in Zwolle. Dat bleek vandaag uit het eerste deel van de inhoudelijke behandeling van de zaak in Amsterdam.
Het gaat hier vooral om inkomsten die ze nog tegoed hadden van de man en bijvoorbeeld de kosten van het weghalen van een tatoeage die ze moesten zetten. Er wordt Lino P.  zware mishandeling, mensenhandel en verkrachting ten laste gelegd. Ook zou de 36-jarige Arnhemmer een vrouw hebben gedwongen zich te laten steriliseren, hier is vandaag nog niet over gesproken.

Gedwongen abortus

Vandaag stond vooral in het teken van één vrouwelijk slachtoffer. Ze had een jaar een relatie met de pooier, voordat hij haar de prostitutie in dwong. Deze vrouw eist meer dan twee ton schadevergoeding van de pooier. Volgens het slachtoffer heeft Lino P. haar ook gedwongen om een abortus te plegen.

"Verdachte is erin geluisd"

Lino P ontkent alles en zegt dat hij er in is geluisd. Hij zegt dat hij de vrouwen enkel eens naar een locatie heeft gebracht.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.