Nieuws

Vragen over jongeren met psychische problemen door corona in Enschede

Deniz Dönmez (PvdA)
Deniz Dönmez (PvdA) © Deniz Dönmez
Wat doet de gemeente Enschede met jongeren die psychisch in de problemen komen door de coronamaatregelen? De PvdA wil antwoord op die vraag van het gemeentebestuur. Aanleiding zijn de zorgen die de GGD onlangs uitsprak over de mentale gesteldheid van jongeren in de coronacrisis
GGD Twente gaf onlangs aan meer jongeren dan voor de uitbraak van corona te zien met slaapproblemen, eenzaamheid en zelfs depressiviteit. De coronacrisis heeft een grote impact op jongeren in Overijssel.
GGD Twente zegt beduidend meer tieners door te verwijzen naar de specialistische ggz, zoals de psycholoog, dan vóór corona. Ook in IJsselland is meer 'corona-eenzaamheid'.
Aanleiding voor PvdA-raadslid Deniz Dönmez vragen te stellen aan het gemeentebestuur van Enschede. Dönmez wil weten hoe de gemeente Enschede met deze jongerenproblematiek omgaat.

Inleveren

"Vóór de coronacrisis zagen we al de roep om meer aandacht voor eenzaamheid en depressiviteit bij jongeren. Op dit moment wordt deze roep alleen maar versterkt, want jongeren moeten door de coronamaatregelen op relatief veel leefgebieden inleveren", aldus Dönmez.
Daarom wil het raadslid onder meer van het college van burgemeester en wethouders weten welke acties intussen zijn ondernomen om jongeren te ondersteunen, het liefst zo vroeg mogelijk.

Subsidieregeling

Het kabinet heeft 58,5 miljoen euro beschikbaar gesteld aan gemeenten om jongeren en jongvolwassenen meer perspectief te bieden in coronatijd. Dönmez wil weten hoeveel de gemeente Enschede heeft gekregen uit deze subsidieregeling en wat de jongeren daarvan gaan merken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.