nieuws

Enschedese meldzuil krijgt landelijke navolging

Enschedese Meldzuil krijgt landelijke navolging
Enschedese Meldzuil krijgt landelijke navolging
De digitale meldzuil voor voetbalhooligans in Enschede is een succes. Het voorbeeld wordt landelijk overgenomen. Dat heeft minister Opstelten van veiligheid laten weten.Â
Met een druk op de knop op de meldzuil moeten voetbalhooligans met een gebiedsverbod zich tijdens wedstrijden melden. Daarmee maken ze duidelijk dat ze niet in het stadion zijn. De meldzuil staat in het politiebureau van Enschede en is bedoeld om baliepersoneel te ontlasten.

Proefsysteem

Het systeem is bedacht door Twentse bedrijven en de Universiteit Twente. De hooligans gaan naar de meldpaal in het bureau, voeren hun ID-kaart in en een camera registreert of het om dezelfde persoon gaat. Als een hooligan niet komt opdagen, gaat er direct een bericht naar de politie die de man of vrouw opspoort. Tot 1 oktober zou worden proefgedraaid, maar nu al heeft het systeem zich bewezen.

Strengere aanpak

De meldzuil past in een plan van Opstelten om voetbalvandalen nog strenger aan te pakken. Als de hooligan zich niet meldt, is de kans op een langer gebiedsverbod groter.
Foto: TC Tubantia
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.