nieuws

Twente-fans niet welkom bij uitwedstrijd FC Utrecht

Rellen FC Utrecht-FC Twente (2011)
Rellen FC Utrecht-FC Twente (2011)
FC Twente-supporters zijn zondag 18 november niet welkom tijdens de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. FC Utrecht heeft dit besloten naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens het vorige duel op 4 december vorig jaar. FC Utrecht heeft dit samen met politie, Openbaar Ministerie en de gemeente Utrecht besloten.
De voorzitter van supportersvereniging Vak P vindt het maar een rare beslissing. 'Het is zelfs een beetje de omgekeerde wereld. De Utrechtse politie had hun eigen supporters niet in de hand en vervolgens worden wij gestraft. Raar.' Vak P gaat de mogelijkheden onderzoeken om bezwaar tegen het besluit aan te tekenen.
Algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht zegt op de website van de club dat ze genoodzaakt zijn tot het nemen van de maatregel. 'De ongeregeldheden die vorig jaar hebben plaatsgevonden, zijn ontstaan nadat supporters van FC Twente vuurwerk afstaken en hiermee gooiden. De kans dat het dit seizoen wederom tot escalatie leidt tussen beide supportersgroepen is aanwezig. Dit willen wij koste wat het kost voorkomen, vandaar deze maatregel. Uit veiligheidsoverwegingen is het in onze ogen verstandiger om de wedstrijd dit seizoen zonder uitpubliek te spelen.'

Volgend seizoen

FC Utrecht streeft ernaar om, in overleg met de clubleiding van FC Twente, het volgende seizoen weer supporters van FC Twente toe te laten.

Teleurgesteld in FC Twente

Over de wijze waarop FC Twente om is gegaan met de situatie van vorig seizoen, is de clubleiding van FC Utrecht echter niet te spreken. 'Het heeft ons oprecht verbaasd dat de leiding van FC Twente tot op heden op geen enkele wijze blijk heeft gegeven dat zij het betreuren wat er op 4 december jongstleden is voorgevallen. Dit hebben wij hen ook laten weten', aldus Van Schaik.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.