nieuws

Seksclubbeheerder Lino P. op vrije voeten

De 36-jarige Zwolse seksclubbeheerder Lino P. komt morgen op vrije voeten. Dat heeft de rechter in Amsterdam vandaag besloten. De rechtszaak duurde al drie dagen, maar is nu geschorst, omdat er aanvullend onderzoek gedaan moet worden naar de financiële situatie van Lino P.
Lino P. wordt verdacht van mensenhandel, mishandeling en verkrachting van vijf vrouwen. De vijf werden volgens het OM gedwongen om als prostituee te werken op de Wallen in Amsterdam en later in twee Zwolse seksclubs. Dat zou zijn gebeurd in een periode van 2005 tot 2011.

Gedwongen abortus

Lino P. werd vorig jaar mei opgepakt tijdens een inval in één van de Zwolse bordelen. De politie in Amsterdam was al geruime tijd met onderzoek bezig naar de praktijken van Lino P., die zich gewelddadig gedroeg naar de vrouwen toe. Eén van de vrouwen zou gedwongen een abortus hebben moeten ondergaan.

300.000 euro schadevergoeding

Drie slachtoffers eisen voor de rechtbank in Amsterdam ook gezamenlijk 300.000 euro schadevergoeding van de Zwolse seksclubbeheerder. De 36-jarige verdachte heeft tijdens het drie dagen durende strafproces alle beschuldigingen ontkend.

Vrij onder voorwaarden

Lino P. wordt morgen vrij gelaten, maar wel onder voorwaarden. Ten eerste mag hij het land niet uit en moet hij zich beschikbaar houden voor verhoren bij justitie. Daarnaast mag hij geen contact opnemen met de vijf vrouwen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.