nieuws

'112twente is niét de politie'

Bellen sneller dan twitter
Bellen sneller dan twitter
Bellen is nog steeds sneller dan twitteren, door te bellen kan belangrijke tijd worden gewonnen. Daarnaast is het  twitteraccount 112twente niét van de politie. Dat zegt de politie in Twente.
De politie heeft via www.twitter.com/politietwente een eigen twitteraccount. Dat wordt weliswaar 24 uur per dag in de gaten wordt gehouden, maar bellen is sneller. Zo krijgt de politie op haar eigen account wel eens meldingen inclusief foto's van bijvoorbeeld een straat auto's waar de spiegels vanaf getrapt zijn, maar is onduidelijk in welke plaats dat is.
Ook denken mensen op twitter dat het particuliere account @112twente van de politie is. Daar worden geregeld meldingen gedaan. Zo twitterde gisteren iemand aan 112twente dat ze zich zorgen maakt over een man in Almelo die niet meer wilde leven. Dat bericht kwam via 112twente uiteindelijk wel bij de politie terecht, maar er ging kostbare tijd verloren. De politie zegt dat ze goed samenwerkt met de mensen achter 112twente, maar zegt ook dat het burgers zijn die geen deel uitmaken van de politie. Zij kunnen slechts de tweet doorsturen op het moment dat het hen uitkomt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.