Nieuws

Twentse ziekenhuizen vinden het nog te druk: "Kom liever alleen dan met begeleider"

Het is nog steeds te druk in de Twentse ziekenhuizen, stellen MST en ZGT. Een patiënt die twee of drie begeleiders meeneemt naar het ziekenhuis is onverantwoord in deze tijden, aldus de ziekenhuizen. "Iedereen die niks in het ziekenhuis te zoeken heeft, verzoeken we om weg te blijven."
Met de Britse, veel besmettelijkere variant van het coronavirus, worden het spannende weken voor de ziekenhuizen in de provincie. Maandag werd de Britse coronavariant ook officieel in Twente vastgesteld.
Zowel MST (Enschede) als ZGT (Almelo) liggen ondertussen nog vol met coronapatiënten. Tegelijkertijd blijft het volgens de ziekenhuizen 'te druk' met bezoekers. "Iedereen die niks in het ziekenhuis te zoeken heeft, verzoeken we om weg te blijven", zegt een woordvoerder van MST. "En we doen bij deze ook nogmaals de oproep: kom met niet meer dan één persoon op visite of als begeleider naar het ziekenhuis."
Iedereen die niks in het ziekenhuis te zoeken heeft, verzoeken we om weg te blijven
Ziekenhuis MST

'Kom liever alleen'

Ook ZGT merkt dat er nog te veel mensen in het ziekenhuis zijn. "Ik wil heel graag aan de mensen vragen om de maatregelen in acht te nemen", zegt bestuursvoorzitter Hilde Dijstelbloem. "Houd je aan de bezoekregeling. En kom liever alleen en niet met een begeleider."
Dijstelbloem roept op om ook buiten het ziekenhuis je aan de maatregelen te houden. "Dat is het beste middel tegen deze meer infectueuze variant van het coronavirus", zegt ze over de Britse coronavariant.
"Help ons helpen", aldus ZGT:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.