Nieuws

GGD Twente ontslaat medewerker die adviseert quarantaineregels te negeren

Pand van de GGD Twente in Enschede
Pand van de GGD Twente in Enschede © RTV Oost / Rogier van den Berg
Een medewerker van de GGD Twente is per direct ontslagen, nadat ze een gezin uit Rijssen adviseerde om de regels rondom quarantaine te negeren. "Wij nemen hier volledig afstand van", aldus de Twentse GGD.
De dochter van het Rijssense gezin testte onlangs positief op corona. Volgens de regels moet de rest van het huishouden dan in quarantaine. Een medewerker van de GGD Twente, die na een positieve coronabesmetting bron- en contactonderzoek uitvoert, adviseerde de moeder van het gezin om de quarantaineregels te negeren.

Afbreuk

"Kan je niet gewoon zeggen: ik neem het allemaal van harte wat de GGD zegt", vertelt de voormalig GGD-medewerkster in een telefoongesprek, dat in handen is van RTV Oost. "Ze kunnen het toch niet controleren. Zeg gewoon dat je allemaal binnen zit. Maar praat er echt met niemand over, want het is mijn ontslag."
De GGD Twente zegt met klem afstand te doen van de uitspraken. "Het kan niet wat er gebeurd is", aldus een woordvoerder. De zaak doet volgens haar afbreuk aan de tientallen medewerkers die dagelijks bezig zijn met het uitvoeren van bron- en contactonderzoek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.