Nieuws

Tientallen agenten steken bij emotionele actie ongeneeslijk zieke collega 'Hennep Harry' hart onder de riem

Een grote colonne van agenten reisde woensdagmiddag af naar de Achterhoek om de doodziekte 'Hennep Harry' te steunen.
Een grote colonne van agenten reisde woensdagmiddag af naar de Achterhoek om de doodziekte 'Hennep Harry' te steunen. © RTV Oost / Oene Loonstra
Tientallen agenten van de politie Oost-Nederland hebben vanmiddag tijdens een indrukwekkende actie hun doodzieke collega 'Hennep Harry' (62) een emotioneel hart onder de riem gestoken. De patiënt was volkomen overrompeld, maar toonde zich zwaaiend vanachter glas aangenaam verrast.
Tot voor kort leek er nog niets aan de hand. Maar toen agent 'Hennep Harry' - de politie verzoekt om niet zijn echte naam te gebruiken - zich twee weken geleden met medische klachten bij een arts meldde, werd na onderzoek een tumor in zijn hersenen vastgesteld. Niet alleen bleek dat behandeling geen enkele zin meer had, maar ook werd duidelijk dat de diender nog maar kort te leven heeft.
Agenten steken doodzieke collega hart onder de riem
Agenten steken doodzieke collega hart onder de riem © RTV Oost / Oene Loonstra

Bijnaam

Zijn opmerkelijke bijnaam heeft Harry overigens te danken aan zijn carrière bij de politie. De agent was vooral belast met het oprollen van wietplantagens. In zijn lange loopbaan heeft hij zodoende talloze hennephokken ontmanteld. Wat hem binnen de politie het koosnaampje 'Hennep Harry' opleverde.
Nadat echter recent duidelijk was geworden dat Harry ongeneeslijk ziek is, kwamen agenten van de politie Oost-Nederland twee dagen geleden spontaan op het idee van de morele steunactie.

Colonne

Vandaar dat een colonne van circa 130 auto's vanmiddag afreisde naar Neede, waar Harry met zijn gezin woont. De stoet werd voorafgegaan en afgesloten door tientallen motorrijders.
Tekst gaat verder onder foto
Een ellenlange colonne van circa 130 auto's en politiemotoren trok vanmiddag naar Neede om een doodzieke collega te groeten
Een ellenlange colonne van circa 130 auto's en politiemotoren trok vanmiddag naar Neede om een doodzieke collega te groeten © RTV Oost / Oene Loonstra
Met de Achterhoekse agent gaat het intussen erg slecht. Slechts twee weken nadat de kanker werd vastgesteld, heeft hij nu al grote moeite met praten. Niettemin kon de patiënt de actie van zijn collega's enorm waarderen.
Tijdens de actie van vanmiddag vloeiden er volop tranen. 'Hennep Harry' wist van niets. Het enige waarover hij vooraf was ingeseind, was dat hij voor het raam klaar moest gaan zitten. Waarna zijn collega's naar hem zwaaiden.
Omwonenden maakten vanmiddag van de gelegenheid meteen dankbaar gebruik om ook een laatste groet te brengen aan hun doodzieke buurman.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.