Nieuws

Presentatrice Astrid de Jong uit Kampen wint radioprijs met programma Nachtzuster

Presentatrice Astrid de Jong uit Kampen wint radioprijs met programma Nachtzuster
Presentatrice Astrid de Jong uit Kampen wint radioprijs met programma Nachtzuster © RTV Oost
Astrid de Jong uit Kampen heeft de Nachtwacht Award gewonnen met haar radioprogramma Nachtzuster. De prijs is een initiatief van de website Spreekbuis, dat door het jaar heen allerlei mediaprijzen uitreikt.
Het programma van De Jong is elke vrijdag op zaterdagnacht te beluisteren tussen twee en zes uur 's nachts, op NPO Radio 1. De Nachtzuster biedt hulp en verzachting bij vragen en zoektochten.
Arjan Snijders, organisator van de Nachtwacht Award, zegt namens Spreekbuis: "Nachtzuster is tussen alle programma’s die Astrid maakt haar vaste waarde, het programma wat ze nooit zal opgeven. Het is al ruim tien jaar een baken voor slapelozen, nachtbrakers, nachtwerkers en liefhebbers die er speciaal een nachtje voor op blijven."

'Fraaie bekroning'

"Astrid is als geen ander in staat een typisch, vertrouwde sfeer op te bouwen, waarin ze de luisteraar laat uitpraten en het vertrouwen geeft om elke vraag die je maar hebt te durven stellen", vervolgt Snijders. "Dat zij nu de Nachtwacht Award heeft gewonnen, is een fraaie bekroning van lang volhouden en uniek zijn.”
De organisatie heeft naast de winnaar bekend gemaakt wat de top 5 was met de meeste stemmen. Het publiek kon stemmen op alle nachtprogramma’s van landelijke radiostations.
1. Nachtzuster (Astrid de Jong / Omroep Max / NPO Radio 1)
2. Zet ‘m op Rutger (Rutger Radstaake / BNNVARA / NPO Radio 2)
3. Parels van de Nacht (Kevin van Arnhem / KRO-NCRV / NPO 3FM)
4. RickvanV Doet 2 (Rick van Velthuysen / Powned / NPO Radio 2)
5. Wildgroei (Jeroen Mulder & Evert Duipmans / BNNVARA / NPO Radio 2)

Özcan Akyol

Het is de derde keer dat de Nachtwacht Award wordt uitgereikt. De eerste editie, in 2019, ging naar ‘Onze Man in Deventer‘ van Özcan Akyol.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.