Nieuws

Jaar cel geëist voor man die koffie zou hebben gestolen in Haaksbergen

De man zou onder meer koffie hebben gestolen
De man zou onder meer koffie hebben gestolen © ANP / Peter Hilz
Als het aan de officier van justitie ligt verdwijnt een 26-jarige man uit Haaksbergen een jaar achter de tralies voor een serie diefstallen in en rond zijn woonplaats.
De man zou vorig jaar bier en koffie gestolen hebben bij een distributiecentrum in Haaksbergen, maar ook lege kratten bij supermarkten die hij vervolgens weer inleverde. Daarnaast zou de man ook spullen uit tuinen gehaald hebben en een blikje met geld hebben weggenomen bij een klein kraampje met honing en eieren.
Op het moment dat hij dat blikje, met naar eigen zeggen nog geen tientje, meenam was de 26-jarige net door de rechter in Almelo veroordeeld voor statiegelddiefstal. De man zit sinds eind juli vorig jaar in voorarrest. Hij heeft een aantal diefstallen bekend, maar geeft de diefstal bij het distributiecentrum niet toe.

Gestolen koffie gevonden

En dat irriteert de officier van justitie, bleek donderdag voor de rechtbank in Almelo. Want de man werd niet alleen op beelden herkend, politiemensen zagen hem op zijn scooter rijden en vonden de gestolen pakken koffie bij hem thuis. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.