nieuws

Vrouw veroordeeld voor versturen dreigtweets

Dreigtwitteraar veroordeeld
Dreigtwitteraar veroordeeld
De rechter in Almelo heeft een 18-jarige vrouw uit Hengelo veroordeeld tot een celstraf van 61 dagen en een voorwaardelijke straf van zes maanden wegens het plaatsen van bedreigingen op Twitter.
In de dreigtweets werd onder meer uitkeringsinstantie UWV, maar ook RTV Oost bedreigd. De Hengelose werd vorig jaar tot drie keer toe aangehouden, nadat ze dreigtweets plaatste. Uiteindelijk zat ze 61 dagen in voorarrest. Voor de rechter bekende de vrouw de tweets geplaatst te hebben. Ook bekende ze een grote serie van vernielingen aan auto's.

Boosheid

De Hengelose plaatste, na een vervelende periode in haar leven, tweets uit boosheid. De vrouw was op jonge leeftijd slachtoffer van loverboys en kampte met verslavingsproblemen. Inmiddels gaat het goed met haar, bleek tijdens de zitting. De vrouw heeft zich laten behandelen, maar heeft nog wel last van bedreigingen door loverboys. De rechter hield in zijn vonnis duidelijk rekening met de persoonlijke omstandigheden van de Hengelose en nam de eis tot een voorwaardelijke celstraf van de officier van justitie over. De vrouw moet wel enkele autobezitters een schadevergoeding betalen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.