Sport

Onderzoek naar turnschandaal stilgelegd na klachten over gespreksverslagen

Onderzoek stilgelegd
Onderzoek stilgelegd © Orange Pictures
Het onderzoek naar de misstanden in het turnen is voorlopig stilgelegd door het Instituut Sportrechtspraak (ISR), weet de NOS. De reden is dat drie turnsters hebben geklaagd over de verslagen die van hun gesprekken zijn gemaakt.
Een van de drie is Petra Witjes uit Oldenzaal. Daarnaast gaat het om Stephanie Tijmes en de moeder van een negenjarige turnster. Ze konden zich niet vinden in de door het ISR opgestelde verslag. De aanklachten richting de trainers worden geformuleerd op basis van die verslagen.

Aannames, eigen interpretaties

"Aannames, eigen interpretaties, vooringenomenheid en victimblaming (schuld bij de slachtoffers leggen, red.)", zegt Witjes over de onjuistheden. "Het is fijn dat het ISR naar ons heeft geluisterd, maar het probleem is groter dan alleen de klachten die er nu liggen."

Excuses

Het ISR heeft laten weten de opnames opnieuw te beluisteren en de verslagen te controleren. Daarnaast gaat een onafhankelijke onderzoeker de verslagen nakijken. De verwachting is dat er een maand vertraging oploopt. Het ISR heeft al excuses aangeboden voor de procedurefouten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.