Nieuws

Taakstraf voor vrouw (70) die dodelijke aanrijding in Rijssen veroorzaakte

Voorarrest van man die dreigde met machinegeweer geschorst
Voorarrest van man die dreigde met machinegeweer geschorst © iStock
Een 70-jarige vrouw uit Rijssen is veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur voor een aanrijding met dodelijke afloop ruim twee jaar geleden. Op 28 november 2018 lette de vrouw niet op toen zij met haar auto een rotonde op reed. Ze zag een fietsende moeder met een kind achterop over het hoofd. Het 5-jarige meisje overleed aan haar verwondingen.
De rechtbank veroordeelt de vrouw tot de taakstraf en een rijontzegging van een jaar.

Niet gewild

De rechtbank realiseert zich dat geen enkele straf recht zal doen aan het gemis dat de ouders en de andere nabestaanden hun leven lang nog zullen ervaren. Ook de Rijssense vrouw heeft deze gevolgen van haar handelen niet gewild, stelt de rechtbank. Maar feit is wel dat door haar toedoen een ander het leven is ontnomen. De vrouw zal die last verder moeten dragen, aldus de rechtbank.
Bij het opleggen van de hoogte van de straf houdt de rechtbank rekening met het blanco strafblad van de vrouw en het gegeven dat er veel tijd zit tussen het ongeluk en de uitspraak in deze strafzaak.

Beperkt inlevingsvermogen

De rechtbank stelt echter ook dat de vrouw maar een beperkt inlevingsvermogen laat zien. Zij legde tijdens de zitting meerdere keren de nadruk op de impact die het verkeersongeval op haar zelf had in plaats van de gevolgen voor het slachtoffer, de ouders en andere nabestaanden van het kind.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.