nieuws

Groot gezondheidsonderzoek in Overijssel

Bijna 30.000 inwoners van Overijssel ontvangen rond vrijdag 14 september een uitnodiging om mee te doen met een gezondheidsonderzoek. In IJsselland gaat het om ruim 14.000, in Twente om ongeveer 15.000 inwoners.
Het gaat om een onderzoek dat landelijk wordt uitgevoerd. De uitkomsten van het onderzoek geven inzicht in de gezondheid van de inwoners van de gemeenten, de regio en heel Nederland. De resultaten worden in 2013 gepubliceerd.

Ontwikkeling lokaal gezondheidsbeleid

De vragen in het onderzoek gaan onder meer over ziekten en aandoeningen, ervaren gezondheid, sociale contacten, roken en lichaamsbeweging. De gegevens vormen een basis voor de ontwikkeling van lokaal gezondheidsbeleid en het organiseren van activiteiten om de gezondheid en het welzijn van inwoners te verbeteren.

Willekeurige selectie

De inwoners die een uitnodiging ontvangen om op internet een vragenlijst in te vullen, worden door de computer willekeurig geselecteerd uit het bevolkingsregister. Wie de vragenlijst op internet niet kan of wil invullen, ontvangt begin oktober een papieren vragenlijst. Het invullen van de lijst is anoniem.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.