Nieuws

Eerste lege vaccinflesje van Twente gaat naar museum

Eerste lege vaccinflesje van Twente gaat naar museum
Eerste lege vaccinflesje van Twente gaat naar museum © ANP / Rob Engelaar
Het eerste lege vaccinflesje van Twente gaat naar een museum. De MuseumFabriek in Enschede heeft het eerste exemplaar gekregen van de GGD.
Marleen van der Wal van GGD Twente overhandigde deze week het flesje aan Edwin Plokker van De MuseumFabriek. Dit museum heeft een grote collectie cultuur- en natuurhistorische voorwerpen, vooral afkomstig uit Oost-Nederland.
Naast het verzamelen van voorwerpen die met de geschiedenis van de streek te maken hebben, documenteert het museum ook maatschappelijke trends en belangrijke en ingrijpende gebeurtenissen. Denk aan de vuurwerkramp in Enschede, het kampioenschap van FC Twente, of nu de huidige coronapandemie.

'Flesje staat symbool'

Edwin Plokker van De MuseumFabriek zegt daarover: "We zoeken naar voorwerpen die symbool staan voor deze ontwikkelingen of gebeurtenissen. We hebben gemerkt dat bezoekers het leuk vinden om deze voorwerpen, die nog vers in het geheugen liggen, te zien. Maar ze zijn ook belangrijk om in de toekomst een beeld te kunnen scheppen van de huidige maatschappij."
Plokker: "Het coronavirus heeft het afgelopen jaar enorme invloed gehad op het dagelijks leven van alle inwoners. Met de komst van het vaccin is weer zicht op terugkeer naar de normale situatie. Het eerste vaccinflesje van de vaccinatiecampagne van GGD Twente staat hiervoor symbool."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.