nieuws

Directeuren Weyl erkennen miljoenenfraude

Weyl
Weyl
De directeuren van de inmiddels failliet verklaarde rundveeslachterij Weyl geven toe gefraudeerd te hebben. Voor de rechtbank in Almelo bekenden ze vandaag boekhoudfraude, het vervalsen van facturen en het opmaken van valse jaarrekeningen vanaf 2004.
Zowel de algemeen directeur als de financieel directeur staan terecht voor fraude. Twee jaar geleden ging de Enschedese slachterij failliet, waarbij een schuld van 177 miljoen euro werd achtergelaten. Na onderzoek vermoedde justitie dat de boekhoudfraude minstens acht jaar heeft geduurd. Eerder ontkenden beide directeuren enige vorm van fraude.
De financieel directeur verklaarde tegenover de rechter: "Je zit op een gegeven moment in een soort fuik en dan ga je opties langs. Stoppen met faillissement als gevolg, of doorgaan en hopen dat het nog goedkomt. Ik heb er nachten wakker van gelegen." Volgens directeur Weyl was het bedrijf vijf jaar eerder al failliet gegaan als ze niet hadden gefraudeerd. "We hebben jaren met een pistool tegen de kop gelopen", zei Weyl. "Als je het dan laat schieten, is het ook echt mis natuurlijk."
Beide directeuren van Weyl worden aansprakelijk gesteld voor een faillissementstekort van 129 miljoen euro.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.