Nieuws

Tientallen vrachtwagenchauffeurs brengen eerbetoon aan overleden truckspotter Henny Mullink

Tientallen vrachtwagens reden als eerbetoon langs de 'Henny Highway'
Tientallen vrachtwagens reden als eerbetoon langs de 'Henny Highway' © Wichers Fotografie
Chauffeurs uit het hele land kenden hem en wisten wat ze te wachten kon staan op de N36: Henny Mullink met zijn fotocamera. Als 'truckspotter N36' was hij bekend en zeer geliefd onder de vrachtwagenchauffeurs. Vrijdag brachten ze een eerbetoon aan de donderdag plotseling overleden inwoner van Vriezenveen.
Toeterend en knipperend met de lichten passeerden tientallen vrachtwagenchauffeurs vrijdag de afslag Aadorp op de N36, ook wel bekend als de 'Henny Highway'. Op die plek stond de familie van Henny. Een aantal van de truckers reed met een zwart lintje aan de wagen.
Ze gaven daarmee gehoor aan de oproep van Martine Wichers. Zij bedacht de actie als eerbetoon aan Henny en als blijk van medeleven aan de familie. "Dat was heel emotioneel", zegt initiatiefneemster Wichers. "Het begon met een klein oproepje, maar daar kwamen zo ontzettend veel reacties op. De familie vond het een prachtig idee en besloot zelf ook te komen."

Facebookpagina

De massale deelname aan het eerbetoon geeft aan hoe geliefd spotter Henny en zijn foto's waren in de truckerswereld. Zijn ruim 2.200 vrienden op Facebook zijn voor een groot deel chauffeurs. Op zijn pagina stromen de berichten sinds gistermiddag onafgebroken binnen.
Volgende week willen chauffeurs van transportbedrijf Looms Almelo de truckspotter nog een laatste groet brengen. Ze willen, samen met andere belangstellenden, die middag in konvooi over de N36 rijden.
Donderdag overleed Henny Mullink aan de gevolgen van het coronavirus. Hij werd 69 jaar.
Henny Mullink overleed aan de gevolgen van het coronavirus
Henny Mullink overleed aan de gevolgen van het coronavirus © Foto van familie

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.