nieuws

Halve finalisten 'Leukste Dorp van Overijssel' bekend

Leukste Dorp van Overijssel
Leukste Dorp van Overijssel
Vandaag zijn in het Radio Oost programma 'Goeiemorgen Overijssel' de negen halve finalisten bekendgemaakt van de verkiezing van het 'Leukste Dorp van Overijssel'. Via de website www.leukstedorpvanoverijssel.nl zijn de afgelopen elf weken bijna 12.000 stemmen uitgebracht op ruim zeventig aangemelde dorpen en stadswijken.   Â
De halve finalisten zijn gelijkelijk verdeeld over de regio's Kop van Overijssel, Salland en Twente, op basis van het totaal aantal uitgebrachte stemmen:
Kop van Overijssel: Belt-Schutsloot, Staphorst, Tuk
Salland: Dedemsvaart, Lemelerveld, Wijhe
Twente: Lonneker, Losser, Noord-Deurningen

Stembussen weer open

De stemmen voor het 'Leukste Dorp van Overijssel' staan nu weer op nul. Het publiek kan de komende twee weken via www.leukstedorpvanoverijssel.nl stemmen op de halve finalisten. Daar komen drie finalisten uit voort, die bezoek zullen krijgen van een vakjury die de dorpen zal beoordelen volgens een aantal vooraf vastgestelde criteria. Op vrijdag 28 september is de finale live te zien bij TV Oost. De stemmen van het publiek en de vakjury tellen elk voor 50% in de einduitslag.

Vakjury verdeeld over drie regio's

De jury van het 'Leukste Dorp van Overijssel 2012' staat onder voorzitterschap van Gabriëlla Esselbrugge uit Giethoorn, die afkomstig is uit de toeristische sector en de Kop van Overijssel vertegenwoordigt. Jan Eijsink uit Diepenheim is afkomstig uit de kunst- en theaterwereld en vertegenwoordigt de regio Twente. Het derde jurylid is Ron Vermaning uit Olst. Hij is werkzaam in de detailhandel en vertegenwoordigt Salland.

Zendtijd voor halve finalisten

Zondag 9 september is bij TV Oost om 12.00 uur een speciale uitzending te zien over het 'Leukste Dorp van Overijssel', met aandacht voor alle negen halve finalisten. Deze uitzending wordt herhaald op zondag 16 september om 12.00 uur. Met ingang van dinsdag 11 september krijgen de halve finalisten ieder 10 minuten zendtijd in het Radio Oost programma Goeiemorgen Overijssel. Daarbij mogen ze proberen om zoveel mogelijk stemmen te werven. Per regio is de volgorde door loting bepaald:
Dinsdag 11 september: Noord-Deurningen (Twente)
Woensdag 12 september: Staphorst (Kop)
Donderdag 13 september: Lemelerveld (Salland)
Vrijdag 14 september: Lonneker (Twente)
Maandag 17 september: Belt-Schutsloot (Kop)
Dinsdag 18 september: Dedemsvaart (Salland)
Woensdag 19 september: Losser (Twente)
Donderdag 20 september: Tuk (Kop)
Vrijdag 21 september: Wijhe (Salland)
De verkiezing van het 'Leukste Dorp van Overijssel 2012' wordt georganiseerd door RTV Oost en de dagbladen De Stentor en De Twentsche Courant Tubantia.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.