Nieuws

Oldenzaalse burgemeester Welman heeft spijt van carnavalsactie

Burgemeester Welman van Oldenzaal heeft spijt van carnavalsactie
Burgemeester Welman van Oldenzaal heeft spijt van carnavalsactie © archief RTV Oost
Een ludieke actie van carnavalsvereniging De Kadolstermennekes heeft burgemeester Patrick Welman van Oldenzaal in verlegenheid gebracht. Welman werkte mee aan de opname van een filmpje in een speciale 'taxi' maar vindt bij nader inzien dat hier in coronatijd een verkeerd signaal van uitgaat.
De Kadolstermennekes hebben, geïnspireerd op het tv-programma Carpool Karaoke, plaatselijke beroemdheden uitgenodigd voor een ritje in een taxi. Van de rit worden opnames gemaakt voor de socialmedia-kanalen van de carnavalsvereniging.

'Kadolstertaxi'

Ook burgemeester Welman werkte mee, om zo de carnavalsvierders een hart onder de riem te kunnen steken. Maar omdat hij op korte afstand van de bestuurder zit, geen mondkapje droeg en er ook gezongen wordt, kwam er kritiek. Critici vinden dat hij te veel risico nam en zijn voorbeeldfunctie uit het oog is verloren.
Welman pareerde de kritiek aanvankelijk door te stellen dat de inzittenden van de 'Kadolstertaxi' negatief getest zijn en er een scherm in de auto was aangebracht. Inmiddels heeft hij op zijn Facebookpagina spijt betuigd.

Video verwijderd

"Ik realiseer me nu ik de foto en beelden van mijn bijdrage aan het taxi-initiatief terugzie, dat ik hiermee - hoe goed bedoeld ook - in de huidige omstandigheden niet het juiste voorbeeld geef en dat spijt me. Helaas kan ik dit niet meer terugdraaien."
Op zijn verzoek is de video verwijderd van internet. Opvallend is dat hij op Facebook veel steunbetuigingen krijgt van inwoners die vinden dat hij zich een goed burgervader heeft getoond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.