Nieuws

Steenwijkerland wil dit jaar een regenbooggemeente worden

Regenboogvlag
Regenboogvlag © Teun van der Velden / RTV Oost
De gemeente Steenwijkerland wil dit jaar een zogeheten regenbooggemeente worden. Daar hoort bij dat er beleid is dat zich richt op de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender en intersekse inwoners. Dat melden burgemeester en wethouders.
Steenwijkerland moet een inclusieve samenleving worden. Een werkgroep is bezig met de oprichting van een regenboogstichting. Hiervoor worden enthousiaste en betrokken inwoners van Steenwijkerland gezocht om, samen met de gemeente, handen en voeten te geven aan inclusief regenboogbeleid.

'Betrokken bij thema'

Een van de initiatiefnemers hiervan is Ronald Bakker. "We zoeken enthousiaste mensen die zich betrokken voelen bij het thema, daar ideeën over hebben en ook de handen uit de mouwen willen steken. Je hoeft niet per se uit de LHBTI+ gemeenschap te komen, iedereen is bij ons welkom. Met elkaar gaan we een stappenplan maken en ook kijken welke activiteiten we kunnen organiseren. Landelijk zijn daar al mooie voorbeelden van te zien."
In Overijssel zijn Enschede, Hengelo, Zwolle en Deventer al officieel regenbooggemeenten. Meerdere gemeenten hebben de afgelopen jaren de intentie uitgesproken om zich hierbij aan te sluiten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.