nieuws

In de rij voor een handtekening van Normaal

Rijen mensen voor de Media Markt in Deventer vrijdagavond. De Achterhoekse band Normaal presenteerde er het nieuwe album 'Halve Soul Helemoal Hoken'.
Van heinde en ver waren mensen naar Deventer gekomen voor een handtekening van Bennie Jolink en zijn bandleden. Er was weinig te merken van de commotie die vorige week ontstond naar aanleiding van een schilderij dat Jolink had gemaakt. Daarop had hij PVV-leider Geert Wilders lachend afgebeeld samen met Adolf Hitler en de Noorse terrorist Anders Breivik. Jolink kreeg in verband met dat schilderij meerdere bedreigingen binnen. Wilders noemde het schilderij 'walgelijk' maar zei geen stappen te ondernemen omdat het onder de vrijheid van meningsuiting valt.
De meningen van de fans over het schilderij lopen uiteen. Veel bezoekers in Deventer vinden dat het schilderij te ver ging. Maar aan de andere kant zeggen ze dat zanger Bennie Jolink er ongetwijfeld een goede reden voor had om het toch te maken. Ze blijven zijn cd's kopen en naar optredens gaan. Jolink zelf gaf tussen het signeren door aan: "als je in een Rock and Roll-tekst alleen diplomatieke taal gaat gebruiken zou het ondragelijk saai worden. Dus de teksten zijn kort door de bocht en het schilderij ook."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.