nieuws

Vier jaar geëist tegen overvaller

Overvaller wilde pinpas en pincode van vrouw
Overvaller wilde pinpas en pincode van vrouw
Voor de rechtbank in Almelo is een celstraf van 4 jaar, waarvan 2 jaar voorwaardelijk, geëist tegen een man die verdacht wordt van betrokkenheid bij een overval op een autistische vrouw in haar woning aan de Lage Bothofstraat in Enschede.
De vrouw werd op 11 september vorig jaar door een gemaskerde en gewapende man overvallen en moest haar pinpas en code afgeven. De vrouw gaf de overvaller een valse pincode, maar dat was tevergeefs. De overvaller was een bekende van de verdachte en wist de pincode van de vrouw al. De uiteindelijke buit viel tegen, de vrouw had slechts 170 euro op haar rekening staan.

Lang strafblad

Voor de rechter vertelde de verdachte dat hij in geldnood zat. Een paar weken voor de overval had hij de portemonnee van de vrouw gestolen en gezien dat de vrouw veel geld op haar rekening had. De verdachte heeft een lang strafblad en zit op dit moment in een justitiële kliniek, waar hij behandeld wordt. De officier van justitie wil dat de man teruggaat naar de gevangenis en pas na afloop van zijn celstraf verder gaat met die behandeling. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.