Nieuws

Partijen willen spoeddebat Enschede na rellen avondklok

Politiek in Enschede wil spoeddebat over de rellen
Politiek in Enschede wil spoeddebat over de rellen © News United/ Dennis Bakker
Hoe kon de situatie in Enschede gisteravond zo uit de hand lopen? Dat willen raadsleden in Enschede weten. Ze vragen daarom een spoeddebat aan. In Enschede zijn gisteravond rellen uitgebroken in de binnenstad. Winkels werden vernield en relschoppers probeerden de ruiten van het ziekenhuis MST te vernielen.
"De oproep tot de rellen van gisteravond lag er gisterochtend al om half elf. Dat hebben wij ook doorgegeven. Dan wil je wel weten waarom er niet meer is ingezet." Fractievoorzitter Marc Teutelink van Burgerbelangen is een van de aanvragers van het spoeddebat, samen met de VVD.

GGD doelwit

"Dat is niet om af te rekenen, maar om klaar te zijn, voor vanavond en de komende periode." Teutelink zegt van alle kant signalen te krijgen dat er vanavond opnieuw relschoppers op pad gaan, dit keer zou de locatie van de GGD bij het terrein van de UT het doelwit zijn.
Het CDA is een van de partijen die niet voor een spoeddebat is, de partij vindt het belangrijk om 'professionals nu eerst het werk te laten doen'. Wel wil de partij een gesprekssessie met de burgemeester over de rellen.
Kijk hieronder een compilatie van de beelden van gisteren. Kan je de video niet laden? Klik hier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.