Nieuws

Premier Rutte woest op relschoppers die ziekenhuis in Enschede bekogelden

Premier Rutte heeft geen goed woord over voor de relschoppers die afgelopen weekend naar aanleiding van de avondklok in onder meer Enschede hebben huisgehouden. "Dit heeft niets met protesteren te maken, het gaat om crimineel geweld", zei de demissionair minister-president. Wat hem betreft moet dat ook als zodanig worden behandeld.
Relschoppers bekogelden zondagavond het gebouw van ziekenhuis MST en trapten ertegen aan. De schade bleef op deze plek beperkt, op andere plekken in het centrum van Enschede richtten de relschoppers wel veel schade aan. "Je vraagt je werkelijk af, wat bezielt deze mensen", zei Rutte vanmorgen in een eerste reactie. "De politie heeft zeer adequaat opgetreden, op alle plekken."
Het bekogelen van het MST maakt de premier echt boos: "De mensen werken zich daar het snot voor de ogen, het is echt afschuwelijk wat er is gebeurd." Rutte zegt dat de rellen nog niet tot extra maatregelen leiden, maar dat die wel worden ingezet als dat nodig is.
Met een 'vrijheidsstrijd' tegen de beperkende coronamaatregelen hebben de rellen niets te maken. "Bijna iedereen keurt dit af. De enige strijd die we moeten voeren is tegen het virus."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.