Nieuws

VVD Enschede wil 24-uurs bewaking van ziekenhuis en teststraten, desnoods met inzet leger

VVD Enschede wil 24-uurs bewaking van ziekenhuis en teststraten, desnoods met inzet leger
VVD Enschede wil 24-uurs bewaking van ziekenhuis en teststraten, desnoods met inzet leger © RTV Oost / Teun van der Velden
De VVD in Enschede eist een aantal maatregelen om nieuwe rellen te voorkomen. Desnoods moet het leger worden ingezet om de veiligheid van zorgmedewerkers te waarborgen, vindt woordvoerder Malkis Jajan van de VVD.
De VVD wil dat alles uit de kast wordt gehaald om de stad te beveiligen. Woordvoerder veiligheid Malkis Jajan van de Enschedese VVD heeft drie voorstellen die hij vanavond in de aangevraagde spoedvergadering wil inbrengen.
Ten eerste zouden het ziekenhuis en teststraten van de GGD 24 uur per dag moeten worden bewaakt. Het MST werd gisteravond belaagd door relschoppers, op Urk werd een teststraat van de GGD in brand gestoken. Desnoods, zo zegt Jajan, zou het leger moeten worden ingezet om de veiligheid van de zorgmedewerkers te waarborgen.
Ten tweede zou iedereen die op internet of social media oproept tot rellen preventief moeten worden opgesloten. Volgens Jajan kunnen zo de organisatoren het werk moeilijker worden gemaakt.
Tot slot wil Jajan dat er gebiedsverboden worden uitgesproken voor iedereen die bij rellen actief is geweest, om te voorkomen dat ze opnieuw 'mee kunnen doen'. Daarnaast pleit Jajan voor het 'namen en shamen' van de relschoppers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.