Kamer: vliegveld Lelystad kan voorlopig niet open

Het dossier vliegveld Lelystad is door de Tweede Kamer controversieel verklaard. Daardoor kan het vliegveld voorlopig niet open. Het demissionaire kabinet mag er niet meer over gaan en een volgend kabinet er opnieuw naar moet kijken.

De opening werd al op de lange baan geschoven toen er aangescherpte regels kwamen door de stikstofcrisis. De twijfels zijn vergroot nu de coronacrisis het aantal vluchten drastisch heeft doen afnemen. Dat meldt de NOS.

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur zei gisteren al dat ze er rekening mee houdt dat een besluit bij een volgend kabinet ligt. De minister is een en groot voorstander van de luchthaven en vindt dat van dit uitstel geen afstel moet komen. Ze wil nog steeds dat het vliegveld opengaat.

Protest

Actiecomités, zoals de groep 'Red Gelderland', hadden de Kamer opgeroepen het onderwerp controversieel te verklaren. Nu dat is gebeurd, kan de nieuwe Tweede Kamer na de verkiezingen op 17 maart besluiten het onderwerp opnieuw te agenderen. De kans lijkt klein dat de door de minister gehoopte opening dit najaar echt doorgaat.

De voorbereidingen voor de uitbreiding van het vliegveld hebben tot nu toe volgens onderzoekplatform Follow the Money rond de 214 miljoen euro gekost.

Meer over dit onderwerp:
LELYSTAD AIRPORT
Deel dit artikel: