Nieuws

Zwolse relschoppers teleurgesteld: "We waren op zoek naar sensatie"

"We zijn hier in de stad om een beetje te kijken. Ik houd van sensatie. Beetje kijken wat er zal gebeuren." Dat is de reden van twee jongens om bij de rellen in Zwolle aanwezig te zijn. Ze zijn ook nog eens teleurgesteld in het verloop: "Maar ja, er is niet veel gebeurd zo te zien."
Luister naar het gesprek dat onze verslaggever had met de twee jongens:
De twee jongens doen uiterst rustig hun verhaal. "Ik zag de beelden van andere steden, dus ik dacht, omdat ik hier woon: even kijken wat ze hier zouden doen. Het is hier niet zo'n spektakel als in andere steden."
Rond de klok van negen uur waren de twee, zonder verklaring, nog op straat te vinden. "Op zoek naar sensatie en rondkijken", benadrukken ze nog maar eens.

Mensenmassa

Beiden stonden ze in de mensenmassa die zich eerst op de Grote Markt en vervolgens op de Melkmarkt had verzameld. Daarna werden ze, samen met de overige honderden relschoppers, de stad uitgejaagd.
"Gelukkig zijn we niet opgepakt, we waren sowieso al op weg naar huis." Ze hebben weinig goede woorden voor het optreden van de politie. "Beetje overdreven van de politie, dat ze het plein moeten afsluiten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.