Nieuws

Boeren bieden burgemeester Zwolle aan om stad af te sluiten om rellen te voorkomen

Boer Ronald van der Scheer uit Kamperveen heeft burgemeester Peter Snijders van Zwolle aangeboden om met trekkers de stad af te sluiten om rellen te voorkomen. De burgemeester heeft boer Ronald bedankt voor het aanbod, maar gezegd dat het gisteravond snel zelf al was opgelost.
Van der Scheer was eerder betrokken bij besprekingen met de Veiligheidsregio IJsselland, waar Snijders voorzitter van is, rond de boerenblokkades in Zwolle. Hij zegt demonstreren een groot goed te vinden, maar vindt dat plunderingen en vernielingen niets met demonstreren te maken hebben.

Beste bedoelingen

Een destijds demonstrerende boer die nu wil helpen demonstraties van anderen te voorkomen. Hij begrijpt dat hier vreemd van kan worden opgekeken, maar heeft het aanbod met de beste bedoelingen gedaan. Als het had gemoeten hadden er volgens Van der Scheer tweehonderd trekkers kunnen staan om Zwolle af te sluiten voor ongewenste indringers.
Gisteravond was het ruim voor negen uur, het moment dat de avondklok inging, onrustig in de Zwolse binnenstad. Honderden relschoppers renden door de straten en er werd veel vuurwerk afgestoken. De ME voerde charges uit en zeker drie personen zijn aangehouden. De Grote Markt werd afgesloten en vervolgens werd het onrustig in de buurt van de MediaMarkt, waar de ruit van een politiebusje werd ingegooid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.