Nieuws

Burgemeester Deventer dankt supporters Go Ahead Eagles: "Oproep heeft geholpen"

In Deventer bleef het gisteravond betrekkelijk rustig
In Deventer bleef het gisteravond betrekkelijk rustig © RTV Oost
Burgemeester Ron König van Deventer heeft de supporters van Go Ahead Eagles via Twitter bedankt voor hun oproep om gisteravond vooral niet naar de binnenstad van Deventer te komen.
Het Twitter-account Eagles B-Side plaatste gistermiddag een oproep om weg te blijven uit de binnenstad en "niet zo dom te zijn dat we onze eigen stad gaan molesteren". Op dat moment gingen op social media en in appgroepen meerdere oproepen rond om te gaan demonstreren in de stad.
Volgens König heeft de oproep zeker geholpen. Hij dankt verder de politie, boa's en jongerenwerkers voor hun bijdrage om de stad rustig te houden.
Ook oud-voorzitter Edwin Lugt van Go Ahead deelt op Twitter complimenten uit "aan iedereen die er aan heeft bijgedragen om vanavond de rust in Deventer te bewaren".

Meerdere supportersgroepen in actie

Behalve in Deventer kwamen ook in andere Overijsselse steden supportersgroepen in actie. Vak Noord van PEC Zwolle, Almelo Unity van Heracles en Enschede Hooligans van FC Twente riepen op niet te gaan rellen.
"Wij steunen de demonstraties tegen de coronamaatregelen. Alleen het slopen, vernielen en plunderen van winkels of eigendommen van onschuldige burgers pikken wij niet", schreef de groep Enschede Hooligans.
De groep Almelo Unity plaatste een soortgelijk bericht: "Indien bij deze protestactie onschuldige burgers en/of Almelose ondernemers hier de dupe van worden, zullen wij ingrijpen". Ook het Zwolse Vak Noord waarschuwde: "Wij zullen indien nodig zelf optreden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.